eksempel på grøtbilde - bilde fra matfestivalen
©Visit Geilo AS

Fest med rømmegrøt

Rømmegrøten er noe av det mest tradisjonsrike vi har, i hvert fall når det kommer til festmat. Grøten var vår første varmrett, og den finnes i uendelig mange lokale varianter tilpasset tilgangen på råvarer på hvert enkelt sted. Her på Geilo holder rømmegrøten fortsatt stand som festmat.


 

Du visste sikkert at vi får melk fra kua, men også kua blir det den spiser. Kuer på fjellbeite i frisk, urørt natur produserer melk med fjellsmak, det vil si en melk som har høyere kvalitet og smaker bedre - vi hallingdøler mener i hvert fall det. Vi mener også at det var vi som fant opp rømmegrøten, noe annet må eventuelt bevises. 

Med lokalprodusert, kortreist melk og rømme som ingredienser får vår rømmegrøt en litt mer høystemt karakter, et perfekt følge til passende anledninger.

Kuer på beite - Christian Ensby