Åpningstider serveringssteder i fjellet sommer 2021

Geilo-området tilbyr en rekke flotte serveringshytter i fjellet om sommeren. Ta en titt på lista hvem som er åpent. Velkommen!

Støler og serveringshytter
De fleste støler og serveringshytter har direkte tilgang til turstier, noen har også enkel adgang med bil. Her kan du få noe å bite i som enkel lunsj eller søte bakevarer men også noe varmt å drikke.

Turisthytter i fjellet
Her kan du ta en velfortjent pause for en god lunsj eller en deilig middag. Er du på gjennomreise kan du også bestille overnatting, de fleste har enkel tilgang fra fylkesveger med gode parkeringsmuligheter.

DNT hytter
På Hardangervidda og Skarvheimen finner du et nettverk fra DNT merkte stier og DNT hytter. Noen er betjente mens for andre hytter trenger du medlemskap og nøkkel.
//Støler og serveringshytter i fjellet//

Prestholt
Prestholtseter ligger helt oppunder Hallingskarvet på 1242 moh. Det er et yndet turmål for lokale og turister. Merkede stier fra Geilo og Ustaoset og de berømte Prestholt trappene rett opp Hallingskarvet.
Åpningstider
Starten av juli til skolestart i august hver dag, etter de helgene fram til høstferie uke 40. Alle dager igjen i uke 40.
Hvordan kommer du hit?
Fra Rv 7 følg skilt til Prestholt og Hallingskarvet Nasjonalpark.
Bomveg Kr. 40 kontant eller Vipps - følg vegen for rundt 11km til en stor parkeringsplass. Her finner du Prestholtseter og kort veg til Prestholttrappene.


Fagerdalen
Fagerdalen har full stølsdrift hele sommeren. Det serveres mat og stølsproduktene. Del av Ostebygda-nettverk. Flott turområde for både sykkel og vandring, ingen bratte bakker og vide utsikter.
Åpningstider
Starten av juli til skolestart i august hver dag.
Hvordan kommer du hit?
Fra Fv 50 ta bomveg Grønsetlivegen rett før Hivjufossen med brua over Storåne Kr. 70 med bankkort. Følg denne vegen opp til fjellet til du ser skiltet retning Fagerdalen rundt 25km. Parkeringsplass til noe få biler rett ved stølen.
Fra Rv 7 ta retning Vats og Bergsjø over Nordbygdvegen Fv 2930. Skal du sykle videre er det en stor parkeringsplass ved Rødungen (betalt). Ellers kan du kjøre videre over Tovikvegen bompenger kr. 70 med bankkort til du ser skilt til Fagerdalen.


//Turisthytter i fjellet//

Hakkesetstølen
En hyggelig fjellstue på 1050 moh midt i det flotteste turterreng på Hardangervidda. Hyggelig atmosfære og hjemmelaget tradisjonell stølsmat. Hakkesetstølen er en bra utgangspunkt for lengre og kortere turer for eksempel til Birgithovda eller Ustetind.
Bærekraftig reise: Det perfekte startpunktet for din tur på Hardangervidda: ta toget til Geilo, og overnatt på Hakkesetstølen. Eller ta stolheis fra Vestlia opp og ta en god pause i kafeen.
åpningstider
Åpnes 19. juni og holdes åpen utover høsten.
Hvordan kommer du hit?
Fra Fv 40 er det skiltet inn til Hakkesetstølen, det er en grusveg rundt 2km. Parkeringsplass nedenfor fjellstue som er betalt Kr. 40 med Vipps eller i fjellstue. Ved krysspunktet mellom Fv 40 og grusvegen er det nå en større parkeringsplass. Vips Kr. 200 for en dagskort.
Buss
Enkel adkomst med bus (Brakar 420 og 333). Gå over grusvegen for rundt 2kkm til du ser fjellstue på høyre hånd. Bruk www.entur.no for å finne aktuelle avganger.

Tuva Turisthytte
Tuva Turisthytte ligger 1200 moh og ble bygd i 1915. Kjent for sin berømte Tuva Vafler etter hemmelig oppskrift.
For mange er det første overnatting for hytte til hytte tur på Hardangvidda, derfor må du forhåndsbestille. Mange turstier rundt hytte for eksempel til Hein og til Ustetind. Også flotte fiske muligheter i Skjerjavannet.
åpningstider
Åpen fra 26. juni til 5. september kl. 11 til 17.
Hvordan kommer du hit?
Fra Fv 40 Geilo retning Dagali og Kongsberg følger du skilt retning Tuva Turisthytte. Første delen på asfalt, når det blir grusveg er det bompenger. Betales online når du kjører ut. Kr. 70 betales innen 48t på youpark.no (ingen adgang for bobiler).
Buss
Det finnes også en bus fra slutten av juni til skolestart, mandag til fredag enn avgang fra Geilo stasjon (Braker 345). Vi anbefaler www.entur.no for å finne aktuele avganger.

Lia Fjellhotel
Lia Fjellhotell - med sjel og atmosfære. Hotellet ligger rolig til i Skurdalen med flotte sykkel og vandre muligheter rett utenfor døra. Enkel adgang med bil fra Fv40. Kort spasertur fra bus stop (Brakar 420 og 333).
åpningstider
Lia Fjellhotel er åpen hele året for overnattingsgjester og en kopp kafe eller middag. Sett deg nett i salongen med utrolig flott utsikt over Skurdalen.

Torsetlia Fjellstue
Fantastisk beliggenhet på solsiden av Dagalifjellet med flott utsikt over Hardangerviddda. Torsetlia ligger 30km fra Geilo sentrum og midt i stinettverket til Hardangervidda, Dagali og Rødberg. Enkel adgang med bil og bus (Brakar 420) fra Fv40.
Muligheter for overnatting og perfekt dag avstand for hytte til hytte turer.
åpningstider
Åpen fra 25. juni til 31. august og høstferie hver dag fra kl. 10 til 22.
Fra 1. september til 3. oktober åpen torsdag til søndag.

Haugastøl Turistsenter
Haugastøl ligger på 1000 moh og tilby et sort varietet med alt fra en god kopp kaffe med ærlige hjemmelagde cookies til fantastiske pizza's. Stier inntil Hardanvervidda og Rallarvegen rett utenfor døra. Enkel tilgang med bil fra Rv7og bus (Brakar 334, Skyss 991), tog (Vy).
åpningstider
Normalt åpnes kafe og overnatting i begynnelse av juli og holder åpent til og med høstferie.

Storestølen Fjellstue
Serverer hjemmelaget mat i kafeen. Gode veganske og allergivennlige alternativer.
Merkede DNT stier til Skarvheimen og Hallingskarvet. Kort veg til Aurland og Flåm. Mulighet for sykkelutleie og båttransport. Enkelt tilgang med bil fra Fv50 med bus fra Ål (Kringom 490). Også overnattingsmuligheter når du er på veg øst vest eller fra hytte til hytte.
åpningstider
Åpen fra 26. juni og utover høsten.

Halne Fjellstue
Midt på Hardangervidda med alle mulighetene der. Kjøkkenet på Halne speiler årstidene og en lidenskap for naturlige råvarer. Alle finner en favoritt. Enkel tilgang med bil og bus (Skyss 991) fra Rv7.
Velkommen når du er her, kjøkken er åpen! Også overnattingsmuligheter når du er på veg øst vest eller fra hytte til hytte.
åpningstider
Åpen fra 5. mars til 10. oktober

Finse 1222
STENGT på grunn av ombygging fram til sommer 2021

Tinnhølvegen (Dyranut)
Bompenger Kr. 200 per bil og gratis med sykkel. Fantastisk tur for å oppleve Hardangervidda på en enkelt måte. Tinnhølen er kjent som fugleparadis, flere korte turmuligheter på mange stier. Trondsbu ligger langs vegen, DNT hytte Stigstuv er 5km unnå.
Hvordan kommer jeg her: Fra Rv7
Parkeringsmuligheter: Det er litt parkeringsmuligheter

//DNT hytter på fjellet//

Sjekk nettside fra DNT for oppdaterte åpningstider og informasjon. Bestilles på www.ut.no
Lungsdalhytte
Krækkja Tursithytte
Kongshelleren
Geiteryggen
Finse Hytte
Fagerheim Fjellstugu


//Stengte serveringssteder sommerstid//

Grønebakken
Røde Kors hytta Grønebakken ligger ved skiløype mellom Geilo, Skurdalen og Ustetind. Åpen kiosk vinterstid, stengt om sommeren.

Ruperanden
Et populær turmål om vinteren, er ikke åpent om sommeren, men det er merkede stier i område på Skurdalsåsene så du kan komme deg opp hit for å se Ruperanden om sommeren og glede deg til vinter igjen!

Vestreim
Vestreim ligger i Budalen, et stølsområde en mil fra Geilo, like inntil Hallingskarvet nasjonalpark. Benytt merkede stier fra Geilo, Havsdalen og Hovet, eller sykle, kjøre over Budalsvegen, bompenger Kr 40 kontant. Vestreim er stengt for servering sommerstid men har aktiv stølsdrift. Vis hensyn til husdyr på beite.

When can I book it?

22 jun 2021
Åpningstider serveringssteder i fjellet sommer 2021 22 June 2021 - 09:00
23 jun 2021
Åpningstider serveringssteder i fjellet sommer 2021 23 June 2021 - 09:00
24 jun 2021
Åpningstider serveringssteder i fjellet sommer 2021 24 June 2021 - 09:00

Show 96 more occasions