Høstferie med barna
©Paul Lockhart

Barnas beste høstferie

Ridning, sykling, rafting, bowling, zipline, høydepark, bowling eller eventyrbad?
Når dere tar høstferie/langhelg på Geilo, kan glade barn - og voksne - velge mellom mange actionfylte, og noen rolige, aktiviteter som ligger i eller rett ved Geilo sentrum. Dere bor hytte/leilighet med passe størrelse, eller på familievennlige hoteller som Dr. Holms Hotel eller Vestlia Resort - begge med basseng/SPA.

Flow motion

Sykling
Velg den aktiviteten som passer til alder og dagsform; sykkelpark med varierte stier og spennende pumptrack i Vestlia, ta heisen opp og velg Anakonda, Gold Digger eller den splitter nye flytstien Flow Motion ned eller gå for en guidet familietur på terrengsykkel.

Zipline og høydepark
Geilo Zipline tar deg fra toppen av Vestlia til bunnen av alpinbakken, 1100 meter flyvende og kilende moro for hele familien. Ziplinen er en del av Geilo Sommerpark, og du bør booke tid på forhånd - å fly ned bakken er en populær aktivitet. I Geilo Høydepark finnes Trollparken for barn mellom 110cm-140cm og Høydeparken for de over 140cm. Her kan hele familien prøve seg på varierte utfordringer i høyden; trapeser, stiger, tunneler, slynger, vingende stokker, klatrenett og andre spennende hindringer. Yngre barn kan utfolde seg i Trollparken.

Frisbee golf
Prøv den nye 9-hullsbanen som ligger ved golfbanen i Vestlia (scorekort fås i resepsjonen). Bruk dine medbragte - eller lei - frisbeer, det er gratis inngang.

Rafting 
En av Europas beste raftingelver - Numedalslågen -  ligger i Dagali, en kort kjøretur fra Geilo. Numedalslågen tilbyr rafting for alle, fra de minste med familierafting, til de som ønsker full fart og spenning. Erfarne guider har alltid oversikt over hvor man kan rafte raskt, krevende - eller rolig - uansett vannføring.

Ridetur
Geilo Hestesenter, i Vestlia, tilbyr guidede rideturer med en, to eller fire timers varighet. Turene, på islandshest eller døl, går i variert terreng rundt Geilo. Turene passer for nybegynnere og de mer erfarne.  Du kan også ri med guide fra Stall Brusletto/Geilo Aktivitetssenter cirka 2,5 km fra Geilo sentrum.

Vandring i fjellet

Gå i fjellet
Vi er Norges naturskjønne “nasjonalanlegg for fjelltur”, med godt merkede stier som varierer i lengde/varighet og antall høydemeter. Fra den populære, lettgåtte Prestholtrunden, som tar 1,5-3 timer, til de mer krevende og lengre dagsturene som f. eks. Birgithovda. Den cirka 10 km lange turen rundt Ustedalsfjorden, et steinkast fra Geilo sentrum, passer like godt for gående og syklende. 

Bowling
Bowl & Dine er en klassisk, amerikansk diner med hjemmelaget burger, pizza og hyggelig stemning på Dr. Holms Hotel. Bowlinghallen på Vestlia Resort har 8 flotte baner, shuffleboard og servering.

Spise
Hotellrestaurantene på Dr. Holms Hotel og Vestlia Resort er populære, også blant barnefamilier. Det samme kan sies om Peppe´s Pizza og de andre restaurantene i Geilo sentrum - hyggelig for liten og stor.