reisemål geilo
©Paul Lockhart

Et av landets første bærekraftige reisemål

Beliggenheten mellom to nasjonalparker, naturen og de storslåtte fjellene gjør Geilo til et fantastisk og populært reisemål. Med opplevelsesturisme som primærnæring har vi også et stort ansvar som Visit Geilo og medlemsbedriftene har hatt høyt på agendaen i mange år. Sertifiseringen som Bærekraftig Reisemål, som vi fikk allerede i 2016, inspirerte til økt innsats.

Grønt miljø

De største hotellene og et økende antall enkeltbedrifter har gjennomført, og følger, programmet Grønt miljø. Dette er en serie med daglige tiltak som hjelper oss med å kontrollere produkter og arbeidsprosesser som sikrer at alle aktører driver miljøvennlig.

 

Sosial bærekraft og sysselsetting

Geilo er ei dynamisk bygd med mye sesongarbeid. Det legges derfor stor vekt på opplæring, utdanning og kompetanseoverføring slik at alle som jobber her kan bidra til å ivareta gjester og miljø. Visit Geilo er selv en av aktørene som er godkjent lærebedrift, og på Geilo finnes det både et utdanningsløp og traineestillinger til ungdom som ønsker å jobbe med reiseliv.

 

Route 50 - kultur og natur

Langs riksvei 50 på aksen Hol - Aurland har vi tilrettelagt for gode kultur- og naturopplevelser. Her viser vi frem og integrerer autentiske opplevelser som formidler regionens historie, dybde og bredde - identitet.

 

Bærekraftige arrangementer

Geilo er en pulserende nasjonalparklandsby med et bredt og variert tilbud. Noen av disse, for eksempel det årlige Skarverennet i slutten av april, samler ekstra store folkemengder. Alle arrangører må ha, og følge, en plan med konkrete tiltak for å ivareta naturen og det øvrige miljøet. 

 

Og en togstasjon midt i sentrum

Folk velger miljøvennlige løsninger når tilbudet er godt, for eksempel ved at toget stopper midt i sentrum. Stadig flere reiser grønt til og fra Geilo med tog, også fordi det er mer avslappende enn å kjøre timesvis i egen bil. Vel fremme venter bussen som tar deg fra sentrum til overnattingsstedet ditt i løpet av noen få minutter.