familiesommer
©Paul Lockhart

Aktiv og hyggelig familiesommer på Geilo

 Å legge ferien til Geilo er å si ja til koselig samvær og minneverdige opplevelser for liten og stor. En gang imellom er det nok å bare ha en rolig og hyggelig dag; andre dager er det viktig å komme seg ut og finne utløp for energien. Her oppe på fjellet har dere mye spennende å velge mellom!

 


Sykkeltur

Det enkleste er selvsagt å bare sykle en tur; ruten rundt Ustedalsfjorden er for det meste flat og lett. Her er det flere rasteplasser, Geilo Badestrand og turen kan også være en lærerik opplevelse; stopp ved informasjonsskiltene og lær om dyr, planter og kulturhistorie. Hvem husker for eksempel flest dyrearter når kvelden kommer?

 

Sykkeltur med fart og hopp

Ønsker du mer futt og fart, prøv noen runder i jumpparken som ligger nær Ustedalsfjordsløypa.

 

Sykle ned fjellsiden

For å skru opp fart og spenning ytterligere, ta stolheisen i Vestlia opp til toppen av fjellet, sykle ned fjellsiden i en av de barne- og nybegynnervennlige grønne løypene eller en av de blå. Prøv årets nybygde flytsti hvor hopping og sidekicks er frivillige ekstramomenter.

Geilo Sommerpak har sykler for liten og stor – terrengsykler, fatbikes og downhillsykler.

Familie på sykkeltur

stand up paddle

Fiske...

Litt mindre fartsfylt, men like spennende: en lærerik fisketur. Vi stiller med mat/drikke og utstyr, trener på kast, fiskeknuter og prøver å få ørret og røye til å bite i fjellvannet.

 

...og bade

Geilo Badestrand langs Ustedalsfjorden kombinerer det beste fra to verdener; møter de voksnes behov for å slappe av samtidig som de små energibuntene får løpt fra seg til lands og til vanns.

 

SUP

Du lærer fort å stå på - og kontrollere – padlebrettet. Etter et SUP-grunnkurs på flatt vann, flytter vi oss til elva og lærer stående elvepadling. Stor naturopplevelse! Ta med svømmetøy eller super-/ullundertøy; vi stiller med våtdrakt, brett og erfaren instruktør.

 

Geilo sommerpark

Her er det aktiviteter og lekemuligheter tilpasset barn i alle aldre. Alt fra lekeområde og trampoline via Høydepark med klatreløype til zipline fra toppen av fjellet. Sommerparken ligger i Vestlia. Velkommen!

 

Gå tur

Å gå tur er en klassiker på Geilo, sommer som vinter. Gå dine egne veier eller velg en av de populære rutene, for eksempel med utgangspunkt i Prestholtseter.

Hakkesetstølen, koselig og klassisk fjellstugu med alle fasiliteter, ligger bare et par kilometer utenfor Geilo sentrum. Her kan dere overnatte eller bare stoppe for en matbit (alle rettigheter). Følg gjerne den DNT-merkede stien innover Hardangervidda. Lyst til å klappe dyra og oppleve stølsliv på gamlemåten? Fagerdalen, som ligger mellom Hovet og Vats/Bergsjø, er en støl hvor vi melker, separerer, yster, kinner og koker - slik at vi kan servere og selge kortreist stølskost.

Hammersbøen Gård i Havsdalen er et annet alternativ for deg som vil oppleve det ekte gårdslivet med kortreist matproduksjon. Her er det i tillegg mulighet til å leie hytter. Eller hva med å besøke “premiekuene” på Gurostølen, hvor du også kan leie hytte? Her produserer glade NRF-kyr fantastisk melk av fjellbeitet, melk som ystes og blir til den eksklusive Kronblom ved Hol Ysteri.

Lengde og varighet, med eller uten stor høydeforskjell, må selvsagt tilpasses familiens yngste. Husk å ta godt med pauser – det er flotte farger og mye spennende å se i fjellet om sommeren.

 

familie

bowling

Huldreskogen

Opplev en dag i skogen med bål og historier, forlokkende sang, magiske bilder og nærkontakt med huldrefolket - en opplevelse!

 

Geilojordet

Reis tilbake i tid, møt fjellgårdene og kulturen fra det 17. og 18. århundre. Flott, velholdt og med et hyggelig vertskap som kan historiene fra gamle dager. Her er det et stort lekeområde, og du kan selvsagt også klappe geitene. Servering.

 

Bowling

Til fjells for å spille bowling? Du finner banene på Dr. Holms Hotel og på Vestlia Resort.