Aerial photo

FAQ

Er du ny på Geilo? Kanskje du vil vite hvor du kan få dagligvarer, hvor du kan finne de beste tilbudene på overnatting, hvilke typer kredittkort du kan bruke eller hvor nærmeste minibank er? Forhåpentligvis finner du svar på dine spørsmål her!

Vi har to bankautomater på Geilo. Den ene er fra Sparebank1, i sentrumsgata vedsiden av Intersport, den andre er fra SkueSparebank på nedsiden av togstasjonen. Spar Supermarket i sentrum har post i butikk hvor DNB har en del sine tjeneste. For utenlandske gjester anbefaler vi å ta ut penger når de betaler sin dagligvarer med vanlig bankkort, da påløper det ikke noe ekstra kostnader. 

Absolutt! Alle våre hoteller, skisteder og butikker godtar VISA, American Express, Maestro, Diners og Master Card.

Geilo tilbyr et stort utvalg av aktiviteter både sommer og vinter. Besøk bestillingssiden vår for å kunne se alle våre alternativer.

Turistinformasjonen holder åpent fra kl. 09.00 til 15.00, mandag til fredag.

Det viktigste aspektet når du tar bilder offentlig er å ta bilder og videoer med respekt for andre mennesker og naturen. Det er også et sett med regler for droneflyging som kan leses her.

Sommersesongen kan du bestille sykkel hos SkiGeilo, gå inn på vår nettsiden geilo.no. Det finnes terrengsykkel, barnesykkel, EL-sykkel. Vi anbefaler å forhåndsbestille sykkel, spesielt i høysesongen. Syklene hentes hos Geilo Sommerpark i Vestlia fra kl. 10:00 til 16:00.

På vinteren kan du leie Fatbike via GEILO365. Du kan bruke gangveger for å sykle på Fatbike, gjerne informer at du ønsker en hodelykt. Det er også lov å sykle på langrennsløyper men vis hensyn til både andre brukere og tråkkemaskiner. Det finnes fantastiske guidede turer hvor du virkelig få oppleve muligheter med en fatbike. Du kan også leie sykler hos GeiloSykkelutleie.

Du kan kjøpe nytt skipass eller lade opp dit eksisterende skipass på geilo.no. Du kan også kjøpe skipass på SkiGeilo.no og du er også hjertelig velkommen til å kjøpe skipass i et av våre flere skisenter på Geilo. Tenk på miljøet og ta med skipass dersom du har fra før. På Geilo bruker vi Smartcard fra TeamAxess.

Fra midten av juni til skolestart i midten av august er Geilo Sommerpark åpen alle dager fra 10 til 16. Her finner du sommerheis, klatrepark, utleie av sykkel og zipline. Geilo Sommerpark ligger i Vestlia. Fra Geilo sentrum kjører man retning Kongsberg Fv40 og følger skiltene i retning Vestlia Resort og Geilolia Hyttetun. Adresse for GPS er Bakkestølvegen 80, 3580 Geilo. Sommer 2021 åpner Dowhillpark igjen med ny flytsti fra toppen og ned.

Per 20.10.2020 er det rullet i lysløype rund 1km og rullet fra Havsdalen bom over vegen til Prestholt, rundt 6km. De ligger ikke på Skisporet fordi snøscooter ikke er tilkoblet GPS.

Dessverre har vi ikke en elektrobutikk på Geilo lenger, den ble lagt ned sommer 2020. Infotec kan hjelpe deg med alt som angår PC, bærbar PC og nettbrett, både utstyr og teknisk hjelp. IT Hjelp kan hjelpe deg videre med alt som har med mobil å gjøre, både utstyr og teknisk hjelp. Panelovner, lamper og litt elektrisk småvarer finner du hos Maxbo Geilo og Monter Geilo på Vestlia siden av Geilo. Hos Europris kan du finne batterier, lamper og panelovner og vifter, men også et liten utvalg støvsuger og støvsugerposer. Alt av elektrisk kjøkkenutstyr kan du finne hos Traktøren og Tilbords i Geilo Sentrum.

Det finnes fire campingplasser i Hol kommune og 2 vandrerhjem.

Øen turistsenter ligger bare 2km fra Geilo sentrum. Her får du både vandrerhjem, leiligheter, hytter og camping, muligheter til å vaske klær og mulighet til å bestille mat. Geilo Hytter og camping ligger på andre siden. 

Ustedalsfjorden Overnatting ligger rolig i en boligfelt med kort veg til populære Ustedalsfjorden hvor du kan gå, bade og sykle.

I Hol ligger Birkelund camping, en flott oversiktlig campingplass som er vel utstyrt. Enkelt å komme fram til og perfect som overnattingssted mellom fjell og fjord.

På Dagali finner du Camping hos Dagali Fjellpark. Idealt når du skal rafte på Numedalslågen eller en av de andre aktiviteter som finnes på Dagali. Det er også mulig å bestille overnatting i lavvo.

Her finner du en liste med alle campingplasser i vår kommune: https://www.geilo.no/nb/bestill/camping