Fat Viking trainingcamp

3-dagers kurs med teoretisk og praktisk trening for vinter sykling og konkurranse
Visste du at man kan sykle på snø, i minus 20 grader på en fatbike? At det finnes ritt for fatbike som varer over flere dager og kalles for vinter ultra utholdenhetsevent? At folk sykler «the Iditarod trail» i Alaska på fatbike?
Det finnes til og med et norsk kvalifiseringsritt for Iditarod på Geilo som heter Fat Viking. Folk fra hele verden deltar på Fat Viking for å bevise at de klarer seg i vind og kulde, at de kan ta seg frem med fatbiken sin og fullføre distansen, at de er skikkelige vikinger.

Det å ferdes på en sykkel i kulden uten å fryse kan læres, og det å være ute i så mange timer kan trenes på. Det finnes mange triks og teknikker man kan tilegne seg for å både holde varmen og bli en ekte fatbike-viking.
Kom til Geilo og lær!

Mer informasjon og påmelding (ordrefrist er 10dager før 25. januar 2021, begrenset antall plasser) finner du på GEILO365 sine nettsider.

Etter fullført treningscamp bør du være skikket til å prøve deg på å sykle en av Fat Viking-distansene på Geilo 29.-31.1. (i egen regi).
Fat Viking-rittet 2021 måtte dessverre avlyses pga reiserestriksjonene for våre internasjonale deltakere, men det inviteres til en GLOBAL versjon av rittet. Den globale versjonen er myket noe opp og foregår i privat regi, dvs folk kan sykle der de er, og de får litt bedre tid på seg enn under det reelle rittet. Man må sykle distansen på en fatbike (selvfølgelig uten motor) mellom fredag kl 12 og søndag kl 18 den originale ritthelgen: siste helg i januar. Distansene er 150km, 100km og 50km. Den globale versjonen av Fat Viking rittet er selvfølgelig ikke kvalifiseringsritt til Iditarod.

Gründeren av Fat Viking rittet, Nina Gässler, synes selvfølgelig at når man først utfordrer seg selv så bør man gjøre det ordentlig. Hun mener da at man bør prøve å sykle distansen på snø, helst på Geilo og helst i den originale traseen!
Høres ikke dette ut som den perfekte utfordring for spreke nordmenn som har det i blodet å gå langt på ski?
Noe for deg?

When can I book it?

25 jan 2021
Fat Viking trainingcamp 25 January 2021 - 10:00
Address: Bakkestølvegen 81,
Email: