Geilo Pumptrack
©Paul Lockhart

Hallingdal Pumptrack Series

Norges første pumptrackserie ser dagens lys!

Et globalt fenomen

Pumptracken er syklingens svar på ballbingen. Her kan både små og store syklister «pumpe» seg rundt og rundt gjennom kuler og svinger. Pumptracks har blitt mer og mer populære de senere årene, og er etter hvert å finne i de fleste større norske byene og fjelldestinasjoner. Men de kompakte «sykkelbingene» er er ikke bare hjem for egenorganisert moro. Siden 2018 har det internasjonale sykkelforbundet, UCI, arrangert verdensmesterskap i pumptrackgrenen, med stevner over hele verden. Formatet et enkelt: Hvem tar seg raskest rundt banen!

Første helnorske pumptrackserie

De to første asfalterte pumptracks i Hallingdal sto klare i 2017. I løpet av sommeren skal ytterligere to funklende nye, asfalterte pumptracks innvies, og dermed er arenaen satt for en liten verdensnyhet: Norges første pumptrackserie.

Det er det regionale terrengsykkelkollektivet i Hallingdal, Tråkk ‘n’ Roll, som står bak initiativet. Eventansvarlig Clint Butcher ser frem til å gjennomføre første runde fredag 3. juli på Geilo.

«Dette er en idé som har vokst frem de siste par årene. Vi hadde et testevent i 2018, og følte at formatet funket utrolig bra. Vi kjører med åpen tidtakning, som betyr at barn på balansesykkel og profesjonelle syklister kan bryne seg side om side. Vi tror det gjøre det ekstra gøy og inspirerende for kidsa, når de ruller ut i løypa rett etter å ha heiet på forbildet deres.»

Senere i sommer venter ytterligere 3 stopp i pumptrackserien: Gol, Nesbyen og Flå. For hvert stopp kåres det vinnere i klassene «Elite» (menn og kvinner), «Åpen» (menn og kvinner) samt «Junior» (U12). I eliteklassen kan raskeste mann og kvinne reise hjem med 5.000,- hver, og det blir flotte premier i de øvrige klassene. I slutten av serien vil det bli kåret en samlet pumptrackkonge og -dronning i Hallingdal. Den lokale sparebanken, SpareBank1 Hallingdal Valdres, har kastet seg entusiastisk inn i nyvinningen, og blir hovedsponsor for seriens debutsesong.

Bygger arenaer – og sykkelkultur

De siste årene er det investert adskillige millioner i sykkelanlegg i Hallingdal, og sykkelutviklingen i Norges største reiselivsregion har bare såvidt startet. Målet er å bli Skandinavias ledende terrengsykkelregion. Men det holder ikke å bygge fine anlegg – det må også bygges sykkelkultur, påpeker daglig leder i Tråkk ‘n’ Roll:

«En av de viktigste grunnene til at Hallingdal er landets ledende vintersportsregioner, er at så godt som alle hallinger har skisport i sjela. Nå jobbes det beinhardt for at terrengsykling skal bli Hallingdals fyrtårn på sommeren, og da trenger vi å bygge opp den samme sterke kulturen rundt sykling. Møteplasser som Hallingdal Pumptrack Series er en et fantastisk utstillingsvindu for sykkelmoro, hvor alle kan delta, eller man kan møte opp og heie frem små, store, raske og ferske syklister.»

Om «Hallingdal Pumptrack Series 2020»:

● Serien består av totalt 4 runder, på Geilo, Gol, Nesbyen og Flå.

● Første runde avholdes i sykkelparken ved Vestlia på Geilo. Registrering fra kl. 15. Første syklist starter kl. 17:00. Premieutdeling kl. 18:30.

● Førstepremie i eliteklassen er på 5.000,- for hhv. menn og kvinner.

● SpareBank1 Hallingdal Valdres er med på laget som hovedsponsor.

● «Hallingdal Pumptrack Series» er organisert av Tråkk ‘n’ Roll SA, som er eid av de 6 destinasjonsselskapene i Hallingdal.

● Arrangement-serien gjennomføres i henhold til Folkehelseinstituttets smittevernregler.

● Mer info om arrangementet: https://www.facebook.com/events/721504125356359/

Ved ytterligere spørsmål, kontakt vennligst Tråkk ‘n’ Roll SA v. dgl. leder Lars W. Jensen, +45 928 96 983, [email protected]