Hallingskarvet Nasjonalpark

Hallingskarvet Geilo

I umiddelbar nærhet fra Geilo ligger to av Norges nasjonalparker, nemlig Hallingskarvet og Hardangervidda Nasjonalparker. 

Nasjonalparkene er med på å sette sitt preg på Geilo og områdene rundt. Her finnes uendelige turmuligheter både sommer- og vinterstid. Stille fjellvann, fossende elver, fantastisk utsikt, rike kulturminner, yrende fugleliv og Europas største villreinstamme.

 

Hallingskarvet Nasjonalpark

Hallingskarvet er det fjellmassivet som rager opp og våker majestetisk over Geilo. Tar du deg opp til toppen av Hallingskarvet har du en nydelig utsikt ut over Hallingdal og Hardangervidda. I klart vær kan du til og med se helt til Gaustatoppen. 

Sommer og vinter er Hallingskarvet er yndet turmål. Spesielt på sommeren er Hallingskarvet lett tilgjengelig med bilvei helt inn til Prestholt og steinlagt trapp til Skarvsenden.

Hver vinter arrangeres Skarverennet, et skirenn med drøyt 12.000 deltakere som går langsmed Hallingskarvet og under Nasjonlaparkdagene i august kan man delta i Lordemarsjen til Lordehytta i Folarskardet.

Fakta om Hallingskarvet Nasjonalpark

  • Hallingskarvet nasjonalpark ble opprettet i 2006 og er 450 km2.
  • Høyeste punkt er Folarskardnuten på 1933 moh. Dette er også det høyeste punktet i hele Buskerud.
  • Skarv betyr nakent fjell.
  • Selve platået er ca. 35 km langt og varierer ibredde fra 1 - 5 km.