Hardangervidda Nasjonalpark

Hardangervidda National Park

I umiddelbar nærhet fra Geilo ligger to av Norges nasjonalparker, nemlig Hardangervidda og Hallingskarvet Nasjonalparker. 

Nasjonalparkene er med på å sette sitt preg på Geilo og områdene rundt. Her finnes uendelige turmuligheter både sommer- og vinterstid. Stille fjellvann, fossende elver, fantastisk utsikt, rike kulturminner, yrende fugleliv og Europas største villreinstamme.

 

Harandervidda Nasjonalpark

Hardangervidda strekker seg over 8600 kmover Buskerud, Telemark og Hordaland. Platået er Nord-Europas største. Hardangervidda innbyr til flotte turer både sommer og vinter. DNTs velmerkede stier tar deg inn til sju betjente og fem ubetjente turisthytter i nasjonalparken. Spor etter menneskets bruk av naturen er fremtredende på Hardangervidda, med flere gamle sleper og ferdselsveger, fangstanlegg, boplasser, buer og støler. 

Hardangervidda er lett tilgjengelig fra mange kanter. Riksvei 7 går like ved grensen til nasjonalparken og gjør det enkelt å ta en kort eller lang tur. Ellers er Tuva og Dagali-seterdalen gode utgangspunkt for turer innover Hardangervidda.

Et besøk i Hardangervidda nasjonalpark er fantastisk, men husk at du ikke nødvendigvis må innenfor nasjonalparkgrensa for å føle vidda på kroppen! Hele platået byr på flotte naturopplevelser og utsikt.

Fakta Hardangervidda Nasjonalpark

  • Opprettet 10. april 1981
  • Selve nasjonalparken er ca 3422 km2
  • Tilholdssted for Europas største villreinstamme
  • Sandfloegga er høyeste topp på 1721 moh. Den karakteristiske toppen Hårteigen er 1690 moh.