sykkelheis
©GMTB

Heisen til topps, på to hjul i svingene ned

Nytt, mer variert og enda flere spennende utfordringer - Geilo har oppgradert de populære sykkelstiene og i tillegg bygd den helt nye, Flow Motion. Vi gleder oss til å ønske velkommen til full fart, med innlagte hopp og andre utfordrende elementer, nedover fjellsidene i Vestlia.

 


 

Forventningen stiger i takt med heisen, det er nesten som om spenningen i kroppen står i veien for den flotte utsikten. Det er noe helt spesielt med første tur ned en av stiene i det betydelig oppgraderte anlegget. Hvem vet hvilken utfordring som venter bak neste sving?

Etter avstigning kan du velge mellom tre helt forskjellige stier, og vi tar dem en for en.

geilo sommerpark

sykkelsti

 

Gold digger, rød løype (1 km)

Ta til venstre når du går av stolheisen. Gold digger er en maskinbygd løype full av doseringer, hopp, bruer og et par alternative linjer. Denne ble en umiddelbar favoritt da den åpnet i 2015, og nå er den oppgradert og helt som ny igjen! 

Du kan holde relativt høy fart gjennom mesteparten av stien uten å være en råtass på sykkel og/eller ha spesielle tekniske ferdigheter. Mot slutten av løypa venter en siste rockgarden og en creek-gap, sånn for sette en tannristende spiss på opplevelsen. Greit å roe ned i tide. 

Navnet? Det kom fra en spansk sesongarbeider som jobbet med håndgraving av løypa. Han gikk hjem fra jobb en kveld og kom aldri mer tilbake, sist sett i et foto tatt på en strand i Cayo Coco på Insta.

 

 

Anakonda, blå løype (1,1 km)

Du finner den ved å kjøre rett frem når du går av heisen.

Denne maskinbygde doseringsløypa, bygd i 2011 og oppgradert i 2020, passer også godt for nybegynnere og mindre erfarne syklister på jakt etter morsomme kuler og hopp. Den slanger seg fint nedover fjellsiden, over et par bruer og ned til en liten wallride helt på slutten. Anakonda er fortsatt den mest kjørte stien i Geilo Sommerpark, noe som kan medføre en del trafikk, heldigvis ikke møtende, i helger og høysesong. 

 

sommerpark sykkel

sykkel

 

Flow motion

Nybygd flytsti som er verd mer enn noen linjer.