familiesommer
©Paul Lockhart

Aktiv og hyggelig familiesommer på Geilo

Å legge ferien til Geilo er å si ja til koselig samvær og minneverdige opplevelser for liten og stor. En gang imellom er det nok å bare ha en rolig og hyggelig dag;
andre dager er det viktig å komme seg ut og finne utløp for energien (barn har av og til i overkant mye). Her oppe på fjellet har dere mye spennende å velge mellom!


Sykkeltur

Det enkleste er selvsagt å bare sykle en tur; ruten rundt Ustedalsfjorden er for det meste flat og lett. Her er det flere rasteplasser, Geilo Badestrand og turen kan også være en lærerik opplevelse; stopp ved informasjonsskiltene og lær om dyr, planter og kulturhistorie. Hvem husker for eksempel flest dyrearter når kvelden kommer?
 

Sykkeltur med fart og hopp

Ønsker du mer futt og fart, prøv noen runder i jumpparken som ligger nær Ustedalsfjordsløypa. 
 

Sykkeltur ned fjellsiden

For å skru opp fart og spenning ytterligere, ta stolheisen i Vestlia opp til toppen av fjellet, sykle ned fjellsiden i en av de barne- og nybegynnervennlige grønne løypene eller en av de blå. Prøv årets nybygde Flytsti hvor hopping og sidekicks er frivillige ekstramomenter.

Geilo Bikepark har sykler for liten og stor – terrengsykler, fatbikes og downhillsykler.

Familie på sykkeltur

stand up paddle

Fiske...

Litt mindre fartsfylt, men like spennende: en lærerik fisketur. Vi stiller med mat/drikke og utstyr, trener på kast, fiskeknuter og prøver å få ørret og røye til å bite i fjellvannet.

 

...og bade

Geilo Badestrand langs Ustedalsfjorden kombinerer det beste fra to verdener; møter de voksnes behov for å slappe av samtidig som de små energibuntene får løpt fra seg til lands og til vanns.

 

SUP

Du lærer fort å stå på - og kontrollere – padlebrettet. Etter et SUP-grunnkurs på flatt vann, flytter vi oss til elva og lærer stående elvepadling. Stor naturopplevelse! Ta med svømmetøy eller super-/ullundertøy; vi stiller med våtdrakt, brett og erfaren instruktør.

  

Gå tur

Å gå tur er en klassiker på Geilo, sommer som vinter. Gå dine egne veier eller velg en av de populære rutene, for eksempel med utgangspunkt i Prestholtseter. Lengde og varighet, med eller uten stor høydeforskjell, må selvsagt tilpasses familiens yngste. Husk å ta godt med pauser – det er flotte farger og mye spennende å se i fjellet om sommeren. 

 

Geilo Sommerpark

Her er det aktiviteter og lekemuligheter tilpasset barn i alle aldre. Alt fra lekeområde og trampoline via Høydepark med klatreløype til zipline fra toppen av fjellet. Sommerparken ligger i Vestlia. Velkommen!