Made in Geilo - Skaugum

Lokale produsenter

Laget på Geilo

På Geilo finner du flere håndverksbedrifter som produserer kvalitetsvarer. Noen av dem har tradisjoner som strekker seg over hundre år tilbake i tid.

Hardangervidda har en stolt historie med jernutvinning som startet for hele 1500 år siden. Mennesker her begynte - ikke overraskende - med utvinning av jern og arbeidet foregikk hovedsakelig i myrene. Det er blant årsakene til at lokale håndverksbedrifter fikk tidlig fotfeste og de viste seg raskt som dyktige til å utnytte disse ressursene på og rundt Geilo. På denne måten ble Geilo et senter for smedarbeidere og andre håndverkere som skapte arbeids- og fritidsredskap.

Geilo har også en rekke andre flotte produkter å vise fram. Trearbeid fra Fjellform som lager skilt du kan se rundt omkring i sentrum og som merking i stier og skiløyper. Fjellform produserer også ranker og trykkblokker som kan brukes til skinnfelltrykk. Glem heller ikke Geilo Bunad og Bugdekunst som i tillegg til å selge garn, skinn og klær også har bunadsprodukter, og som syr og vedlikeholder hallingbunad, hallingstakk og rukkestakk.