Rafting

Outdoor fun - Action i vannet

Like ved Geilo finner du en av Europas beste raftingelver. Her kan du kaste deg ut i de villeste stryk eller bli med på en rolig tur for hele familien.

Rafting er en kjempespennende opplevelse som passer for alle som tåler vann. På Geilo finnes det flere selskaper som tilbyr rafting og annen elvesport både for eventyrlystne tøffinger og barnefamilier som vil ha en hyggelig og spennende dag.

Rafting er utrolig spennende og morsomt. Du utfordrer deg selv og egne grenser og vil oppleve adrenalinrush og sommerfugler i magen. Du er helt fokusert på hva du gjør der og da, du er levende til stede midt i opplevelsen.

Numedalslågen renner gjennom Dagali, som er utgangspunkt for raftingturene i Geilo-området. Den øvre delen, Dagalifallene, regnes som en av Europas beste raftingelver, med rent og friskt vann rett fra Hardangervidda Nasjonalpark. Utenlandske gjester tror ikke sine egne øyne når de får se at man kan drikke vannet rett fra elva.

Når kan man rafte?

Sesongen varer fra ca 20. mai til september/oktober. I vårflommen, når alt smeltevannet fra snøsmeltingen i fjellet fyller elva er det masse vann og elva går fort og stri. Enkelte deler av elva er ikke egnet for rafting på denne tiden, men erfarne guider har alltid oversikt over hvor man kan rafte forsvarlig uansett vannstand.

Uti juli roer elva seg noe og man kan rafte i andre partier av elva. Dette er tiden for de beste ekstremturene, det er fortsatt masse vann, men elva går ikke lenger flomstor. Litt roligere vannføring gjør at elvestrekninger som er tøffe under flommen nå egner seg for familier og de som vil ha en roligere tur.

<% totalFilter %> filter applicerade