Nasjonalparkdagene 2020

Velkommen til Nasjonalparkdagene lørdag 1. august - lørdag 8. august!
Geilo fikk i 2008 status som nasjonalparklandsby, som en av fem i Norge. Hol kommune er nasjonalparkkommune og vi har Hardangervidda og Hallingskarvet Nasjonalpark som nærmeste nabo. Dette må feires og hedres og vi vil vise frem fra kommunen vår har å by på sommerstid! Her vil det være aktivitet i bygdene der du kan få være med på de aktiviteter som friser for deg, din familie og venner. Hjertelig velkommen til sommer i Hol kommune.

// PROGRAM 2020 //

LØRDAG 01. AUGUST

BESØK HUSKYGÅRD
I Nasjonalparkuka på Geilo i august åpner hundekjører Petter og familien hundegården for de som har lyst på hundekos og litt innsikt i hvordan det foregår når man har viet hele livet til hundekjøring. 24 huskyer og ukjent antall valper tar deg logrende imot en halvtimes kjøretur fra Geilo (retning Tunhovd). Hundene får frokost klokken 9.00 og dette hjelper du til med. Etterpå er det kos, kos og mer kos. Er du glad i hunder er dette selveste hunde-himmelen! Familien serverer varm drikke med utsikt over fjellheimen. Gården du befinner deg på har en historie helt for seg selv og både gårdsliv og hundeliv er det nok å høre om.

Bestill her: bturl.no/p974

LØRDAG 01 AUGUST

NASJONALPARKUTSIKTEN
Barnas Turlag har natursti med 10 spennende poster som man jobber seg gjennom sammen i sommerparken på Vestlia fra klokken 10-15. Klokken 11-13 vil det arrangeres en felles tur med sommerheisen til toppen der de viser frem Nasjonalparkutsikten. Det vil settes av pause til lunsj ved Hakkesetstølen. I sommerheisen gjelder vanlige priser for tur/retur. Mer informasjon kommer på skigeilo.no og SkiGeilo sin Facebook.

TIRSDAG 04. AUGUST

GIRL RIDES: TERRENGSYKKELKURS FOR DAMER
Nina Gässler er sertifisert instruktør ved den norske guide- og instruktør utdanningen NMIG (Norsk Mountainbike Instruktør og Guide). Gled deg til en sosial kveld med lekne øvelser, læring og rom for latter. Kun 8 plasser.

Tid: 17:30-19:30
Bestill her: www.bturl.no/p1044

TORSDAG 06 AUGUST

BIKE & HIKE - Guidet sykkeltur
SkiGeilo arrangerer en guidet tur på el-sykkel som passer for alle! Turen starter i Geilo Sommerpark der turen går til Prestholt, for så å gå trappene til toppen og enten går retur ned igjen eller fortsette Prestholtrunden rundt. Hele turen gjøres i felleskap. Turen må bookes innen klokken 16:00, onsdag 05.08 på [email protected] eller i resepsjonen i Sommerparken.


LØRDAG 08 AUGUST
BARNAS REBUSLØP
Det settes opp et rebusløp for barna i sommerparken på Vestlia med premie til de som fyller ut riktig svar.
Barna får utlevert kart og svar-ark i resepsjonen, så er det bare å finne riktig svar underveis på de 15 forskjellige postene.
Tilgjengelig i åpningstiden mellom 10-16.

HVER DAG

FORTELLERTEATER PÅ GEILOJORDET
Det vil være et fortellerteater på Geilojordet hver dag kl 12:00 og kl 13:00 som varer ca 20 minutter. Bli med tilbake til 1880 tallet for å vite mer om hvordan vi levde på Geilo i gamledager. Her kan du også få kjøpt rømmegrøt, vafler og annen deilig hjemmebakst. GRATIS
https://www.geilo.no/nb/fortellerteater-pa-geilojordet

ISBREVANDRING MED JØKLAGUTANE
Opplev Hardangerjøkulen og vår fantastiske natur med erfarne guider. Jøklagutane arrangerer isbreturer som er skreddersydd behov og er virkelig en opplevelse du sent vil glemme. https://glaciertoursnorway.com/glaciers

Mer kommer..

When can I book it?

03 aug 2020
Nasjonalparkdagene 2020 03 August 2020 - 10:00
04 aug 2020
Nasjonalparkdagene 2020 04 August 2020 - 10:00
05 aug 2020
Nasjonalparkdagene 2020 05 August 2020 - 10:00

Show 2 more occasions

Address: Vesleslåttvegen 13,
Email: