Train to Geilo
©Paul Lockhart

Reise til Geilo

Geilo ligger midt i Norge omgitt av fjell og nasjonalparker, og nærhet til fjordene i de vestlige delene av Norge. Med Geilo som base kan du kombinere robuste naturopplevelser i høyfjellet og spennende turer til fjordene. Den vanligste måten å reise til Geilo på er med tog og buss fra Oslo eller Bergen, eller med bil. Det er daglige tog- og bussforbindelser fra Oslo og Bergen til Geilo.

Tog

Du reiser komfortabelt og kommer raskt til Geilo, cirka 3 timer fra Bergen og omtrent 3,5 timer fra Oslo. VY-togene på Bergensbanen passerer den vakreste, villeste og mest urørte
naturen i Norge.

Toget har 5-6 ankomster/avganger per dag til og fra Geilo. Du kan kjøpe billetten din på VY-billettmaskinene, på nett eller fra konduktøren på toget.

Buss

Flyplass Shuttle - Direkte buss fra Oslo lufthavn Gardermoen til Geilo (kun vintersesong). 

Numedalsbussen - Buss mellom Kongberg og Geilo.

Hallingbussen (NX 175) - Buss mellom Oslo og Geilo.

Sogn og Fjordane Express - Buss mellom Førde og Gol.

Skyss (991) - Buss mellom Odda og Geilo.

Bil

Den korteste veien mellom Oslo og Bergen er RV7, og rett i midten er Geilo. RV7 over Hardangervidda og langs Hardangerfjorden er en nasjonal turistvei. Du kan også komme deg til Geilo via RV50 over fjellet fra vest til øst. Veien går gjennom storslått natur mellom Aurland og Hol. Fra Hol er det 10 km til Geilo. Fra Geilo går FV40-veien gjennom Numedal, Kongsberg, Larvik, og videre til Tønsberg og Sandefjord.

For statlige advarsler og hendelser, sjekk Statens Vegvesen eller ring telefonnummer +47 815 48 991. 

Avstander til Geilo:

Fra Bergen: 244 kilometer
Fra Larvik: 249 kilometer
Fra Oslo: 219 kilometer
Fra Trondheim: 528 kilometer