Sykkelutleie Rallarvegen

GEILO365

Rallarvegen har flere ganger blitt kåret til Norges vakreste sykkelvei. Veien starter på Haugastøl og følger Bergensbanen til Finse, Hallingskeid og Myrdal før den fortsetter langs Flåmsbanen til Flåm.
Rallarvegen går gjennom et dramatisk, frodig og utfordrende landskap som byr på kultur, historie og enestående naturopplevelser. Veien ble bygget for hånd rundt forrige århundreskifte for å
transportere utstyr og proviant under byggingen av Bergensbanen.

Rallarvegen er i dag en av Norges mest populære sykkelruter og er 80 km lang fra Haugastøl – Finse – Hallingskeid om Vatnahalsen til Flåm. Underveis kan du bli bedre kjent med Finse, Bergensbanen og Rallarmuseet på Finse. Turen kan utvides med ekstra 23 km ved å sykle østfra langs Rv7 fra Geilo til Haugastøl og fra Myrdal til Voss. Sykles turen fra vest, er det naturlig å fortsette ferden videre inn i fjellområdene i Hallingdal. På grunn av høydeforskjellen fra Haugastøl, 988 moh, og Finse på 1222 moh, så velger de fleste å ta sykkeltoget til Finse for så å returnere til Geilo.

Rallarvegen starter på Haugastøl. Herfra går ruta videre med noe stigning til Storurdi og Finse. På til dels grovt dekke (stein og pukk) går ruta vestover med litt stigning til Fagernut og nedover til
Hallingskeid. Det går bratt nedover gjennom Klevagjelet til Myrdal. Denne strekningen er bratt og til dels usikret, så her må man være forsiktig og helst gå av sykkelen. Fra Myrdal, via Vatnahalsen Hotel, går det bratt ned de 21 Myrdalssvingene. Fra Kårdalen (sommerfjøs og geitostproduksjon) går den siste strekningen gjennom frodige og dramatiske Flåmsdalen ned til Flåm. Herfra må togturen med Flåmsbana regnes som et høydepunkt. Den 20 kilometer lange togturen mellom høyfjellsstasjonen Myrdal til Flåm nederst ved fjorden tar ca. 55 minutter. Underveis har du utsikt over noe av det mest storslåtte som finnes av norsk fjellnatur, med et stadig skiftende panorama av høye fjell og tordnende fossefall. Toget kjører sakte eller stopper ved de fineste utsiktspunktene. Fra Myrdal korresponderer Flåmsbanen med Bergensbanen og tilbake til Geilo.

Distanse: Fra Geilo: 103 km. Fra Haugastøl: 80 km. Ønsker man rikelig med tid og mange stopp må du beregne 3-4 dager. Man kan overnatte på turisthytter eller hotell. Men man kan også sykle ruten på en dag!

Underlag: Fin grusvei
Email: