Sykling
©Paul Lockhart

Sykling på Geilo – se det store sykkeltilbudet

Geilo er på vei til å bli et sykkeleldorado og kan skilte med mange flotte sykkelmuligheter for hele familien, både for nybegynnere og entusiaster. 

 

Heisbasert sykling

Geilo markerer seg nok en gang på kartet med heisbasert sykling. Sommerens store nyhet er flytstien Flow Motion. Og i slutten av juli åpner to stier til i anlegget, Anakonda og Gold Digger som i år er blitt oppgradert.

heisbasert sykling

Youtube video image

Nyhet! Flow Motion

Lengde: 4km. Vanskelighetsgrad: Blå. Heisbasert: Ja. Åpen: Ja.

Flow Motion er en av landets aller råeste flytstier som åpnet denne sommeren. Fra Bjødnahovda på toppen av stolheisen tar stien deg ca 4km nedover bakken til Geilo Sommerpark. Flytstien har vanskelighetsgrad: Blå.

Blågradert flytsti har en bølgende profil og doseringer. En berg- og dalbane på sykkel som passer for hele familien. Overflaten er kompakt, uten plutselige hindringer. Her er det bare å la sykkelen flyte nedover og skru på smilet. Flow Motion kan sykles med vanlig terrengsykkel i god stand.

Anakonda

Lengde: 1.1km. Vanskelighetsgrad: Rød minus. Heisbasert: Ja. Åpen: Ja.

Anakonda finner du ved å sykle rett frem når du går av heisen. Denne maskinbygde doseringsløypa, bygd i 2011 og oppgradert i 2021, passer også godt for nybegynnere og mindre erfarne syklister på jakt etter morsomme kuler og hopp. Anakonda slanger seg fint nedover fjellsiden. En svært populær flytsti i Geilo Sommerpark!

 

Gold Digger

Lengde: 1km. Vanskelighetsgrad: Rød. Heisbasert: Ja. Åpen: Ja.

På toppen av heisen, ta til venstre og du møter den maskinbygde flystien Gold Digger. Dette er en linje full av doseringer, hopp, bruer og et par alternative linjer. Denne ble en umiddelbar favoritt da den åpnet i 2015, og nå i 2021 er den oppgradert og helt som ny igjen!

Du kan holde relativt høy fart gjennom mesteparten av stien, men du bør ha gode sykkelferdigheter før du kaster deg ut i en rød løype.

anakonda

geilo rides

Vestlia sykkelpark

Et naturlig møte- og hengested for familien eller vennegjengen er pumptrack nedenfor Vestlia Resort. Her er det alltid gøy og sosialt!
Her møter du 2 åringer på sparkesykler og tenåringer på triksesykkel. Rett ved siden av pumptrack er det fem hopplinjer med
ulik vanskelighetsgrad.Ved pumptrack finnes det benker, og på godværsdager bod med salg av is og kaffe. Sykkelparken er et
flott samlingsted og hvilested for de voksne når barna leker.

 

Ferdighetsstier

I nærhet til Vestlia Pumptrack finnes det tre morsomme ferdighetsstier.

geilo rides skurfen

Røyskatten

Lengde: 0,8 km. Vanskelighetsgrad: Grønn. Heisbasert: Nei. Åpen: Ja.

Røyskatten starter rett ved pumptrack, og tar deg med på en morsom runde i skogen før den avslutter tilbake ved pumptrack. Små morsomme elementer som kan sykles over, eller rundt om du foretrekker det. En fin runde for hele familien. 

 

Fossekallen

Lengde: 0.7km. Vanskelighetsgrad: Grønn. Heisbasert: Nei. Åpen: Ja.

Dette er utvidelsen av den populære «Skurfen». Her kommer du helt tett på Ustedalsfjorden, og kan kose deg på en enkelt sti, som hele familien kan være med på.

Fossekallen er kanskje dalens mest idylliske sti, beliggende tett inntil vakre Ustedalsfjorden. Stien er maskinbygget med kompakt og jevnt underlag. Her er du aldri langt unna Vestlia sykkelpark og hotellet, og det er trygt å sende barna ut i stien alene.

Vi anbefaler å sykle Fossekallen som del av en rundtur, som starter med Røyskatten, fortsetter på Fossekallen via tilkomststien til grusveien Ustedalsfjorden Rundt. Runden avsluttes med Skurfen. Du kan også avslutte med å sykle Ustedalsfjorden rundt tilbake til Vestlia sykkelpark for enda mer sykkelmoro.

Skurfen

Lengde: 0.7km. Vanskelighetsgrad: Blå. Heisbasert: Nei. Åpen: Ja.

Dette er den første familievennlige sykkelstien som ble bygget i Hallingdal. Skurfen er bygget etter alle kunsten regler, for å gi mest mulig flyt og smil per meter! Som bonus sykler du i fantastiske omgivelser.

Skurfen er en del av stinettverket ved sykkelparken på Vestlia, og befinner seg i umiddelbar nærhet til alle fasiliteter.

Stien er morsom å sykle for alle nivåer, med oppbygde svinger, masse kuler og flott utsikt. Den består av kompakt og jevn grusoverflate, som tåler all slags vær. Det er flere stoppesteder med benker langs stien.

 

Bever’n

Lengde: 0.5km. Vanskelighetsgrad: Blå. Heisbasert: Nei. Åpen: Ja.

I Bever’n finner du mye action på lite plass. Doseringer, steinelementer og for de ekstra tøffe kan du få luft under dekka. Dette er en sti du kommer til å sykle igjen og igjen.

Bever'n ligger rett ved Geilohallen og er laget som treningsarena for Geilo IL, men stien er åpen for alle og byr på mye sykkelmoro! Stien er perfekt for å terpe både svingteknikk og balanse på sykkelen. 

 

Youtube video image

 

Lær deg om de forskjellige vanskelighetsgradene før du setter utfor de ulike sykkelløypene. For din egen sikkerhet er det viktig at du vet godt hva som venter deg og at du kan forskjellen på en grønn og en svart løype. 

Tre nye sykkelstier på Geilo

I løpet av juli setter Geilo Sti- og Løypelag spaden i jorda for tre nye ferdighetsstier av samme type som den populære Skurfen.
Navn til de nye stiene er ikke bestemt enda, men det skal bygges stier med vanseklighetsgradering blå og røde.
En blå og to røde stier. De røde vil du finne som avstikkere i stien Skurfen. Det betyr at hele familien kan sykle
Skurfen sammen, hvor den ekstra sykkelglade som ønsker mer utfordring kan ta en avstikker inn i de nye
røde stiene. Hele familien møtes så tilbake ved start.

Ustedalsfjorden rundt

Tiden flyr i pumptrack, Røyskatten og Flow Motion, men ønsker du en lengre tur, så er Ustedalsfjorden rundt på 10 km et flott alternativ. Veien er bred, gruslagt og tar deg rundt hele den flotte fjorden.

Langs stien finner du interessante informasjonsskilt som er verdt å lese. Legg gjerne inn et badestopp på Geilo Badestrand, som ligger rett ved stien. Her finner du også piknikbord for dagens lunsjpause, eller du kan sykle videre til Geilojordet i sentrum hvor de har matservering.

Tips! Er dere en større gjeng, pakk med en volleyball og spill noen runder på sandvolleyballbanen rett ved stranda.

sykkel ustedalsfjorden

Youtube video image

Familievennlige sykkelstier i Hallingdal 

Sommerens heteste stitips! De beste sykkelstiene for hele familien.

Hallingdal – flytstidalen med hele 42 km ny flytsti

I løpet av 2021 åpner hele 42 km med blågradert flytsti i Hallingdal. Dermed blir Hallingdal et mekka for familievennlig stisykling.

Youtube video image

Trailguide

Kartet gir deg oversikt over – og informasjon om – en rekke sykkelstier. Her finner du info om lengde, vanskelighetsgrad (grønn, blå, rød, sort) og en beskrivelse av hver enkelt sti. Inneholder også nyttige brukeranmeldelser med rating; hvis du er usikker på «dagens føre», sorter brukeranmeldelsene etter nylig lagt til og/eller rating.

Sjekk ut flere sykkelstier i Hallingdal på https://trailguide.net/

Outdoor active kart

Bruk kartet når du er på vandring eller sykkeltur. Det interaktive GPS-kartet viser hvor du er, stier i nærheten, avstander, fotos og beskrivelser og forslag til steder hvor du kan stoppe for en hvil og/eller en matbit.

 

Nyheter

Geilos tilbud til sykkelentusiastene er i enorm utvikling, og i år slår vi til med flere spennende nyheter.
Det mest varierte tilbudet finner du i og rundt Geilo Bike Park i Vestlia som, med pumptrack,hopplinjer og varierte stier,
inviterer til fart, moro og utfordringer for liten og stor på alle ferdighetsnivåer.

 

Sykkel for alle

Nytt, mer variert og enda flere spennende utfordringer - Geilo har oppgradert de populære sykkelstiene og i tillegg bygd helt nye.
Vi gleder oss til å ønske velkommen til full fart, med innlagte hopp og andre utfordrende elementer.

Sykling for hele familien

Geilo er et eldorado for syklister, enten du velger en av løypene eller om du tråkker avgårde på egen hånd.
Ta med sykkelen på toget, eller lei en sykkel som passer til formålet på stedet. Du kan leie terrengsykkel,
el-sykkel med hjelm og det utstyret du trenger
fra ulike sykkelutleiere på Geilo.