geilo rides
©Paul Lockhart

Sykling i Geilo Sommerpark

I Geilo Sommerpark ligger Hallingdals råeste pumptrack. Den er faktisk blitt en av Geilos aller viktigste møteplasser i sommerhalvåret. Her treffes fastboende, hyttefolk og dagsturister. Flere generasjoner tilbringer helgene her, og vennegjenger treffes for sykling. Det er stor aktivitet fra tidlig morgen til sen kveld.

Rett ved siden av pumptracken er det fem hopplinjer med ulike vanskelighetsgrader. Her kan en starte på letteste nivå og jobbe seg oppover mot den vanskeligste, svarte linja. Stor motivasjon for de minste å se på og lære av de erfarne entustiastene. De yngste blir inspirert - og lærer - av entusiastenes slepne teknikk.


 

Du finner også flere varierte og utfordrende stier i området rundt pumptracken. Disse, som er merket i forhold til vanskelighetsgrad, er ideelle for lek og trening av basisferdigheter og elementer. Her kan du øve på ulike balansepunkter, kontroll og presisjon, slik at du etterhvert kjenner det som om du og terrengsykkelen “smelter sammen” i en og samme bevegelse.

Røyskatten ligger nærmest pumptrack og bukter seg rundt parken. Fossekallen og Skurfen er morsomme stier som svinger seg langs fjorden, og gir fantastiske naturopplevelser kombinert med leken sykling. I løpet av sommer og høst vil det bygges tre nye stier i samme området. 

royskatten

geilo rides

 

Ustedalsfjorden rundt
Rundløypa er på cirka 10 km, har flere avstikkere - som for eksempel til fiskeplass, lydskulptur og det gamle bygdetunet på Geilojordet - og 25 informasjonsskilt som byr på kunnskap om plante- og dyreliv, kultur og historie.

 

Sittegrupper og kaféutsalg
Vi vil gjerne at du skal bli noen timer - eller hele dagen - når du er i – Geilo sommerpark. Derfor finner du også godt med benker og plasser som egner seg for en velfortjent pause og påfyll av mat og drikke. Sistnevnte kan kjøpes i utsalget til SkiGeilo og på Vestlia Resort.

sittebenk