Hiking
©Paul Lockhart

Våre anbefalte sommeraktiviteter

Ta sommerheisen og gå til Hakkesettstølen

Super familievennlig tur. Ta sommerheisen fra Geilo Sommerpark med kanskje litt sommerfugler i magen. Når du kommer på toppen besøk gjerne terrassen på høyre siden. Herfra får du en utrolig fin utsikt over Ustedalsfjorden og fjellbygda Geilo, men spesiell vakker er utsikten til majestetiske Hallingskarvet, kanskje du kan finne tilbake hvor bilen er parkert eller hvor dere overnatter? Herfra er det en god og tydelig merket sti rundt til Hakkesetstølen, stien er knappe 2 kilometer. Hakkesetstølen åpent for servering. Her kan du møte geiter og høner og klappe på kaniner, du kan også prøve fiskelykken i et av de små vannene rundt Hakkesetstølen. Om du har mer energi til overs gjerne ta turen videre til Birgithovda 1169moh. På denne turen kommer du tett på Hardangervidda.

Einsetnuten en perle bare for deg

Parker hos Ingers Kro eller ta buss 330/331 fra Geilo retning Myrland, sjekk en-tur for opplysninger om avganger. Følg den merkede stien retning Einsenuten langs Fv50. Opp på toppen får du storslått utsikt over Hallingskarvet, Strandavatnet og Reineskarvet. Ta med deg nistepakken og termos og sett deg ned for et stille øyeblikk med bare deg selv og stillheten i fjellet. På veien ned igjen kan du stoppe innom Ingers Kro for en liten matbit.

Lei sykkel og utforsk Ustedalsfjorden

Det finnes flere steder på Geilo hvor du kan leie sykkel. Ta sykkel med på en barnevennlig tur rundt Ustedalsfjorden. Du kan besøke Fekjo kulturminnepark, hvor du finner gamle vikinggraver, men også lys- og lydlandskapsskulpturer. Videre sykler du over Tuftebrui som er en fredet tømmerstokkbru, bygget i 1884. Ellers møter du et troll ved rasteplassen i nærheten av Vestlia, og eventyrlige skapninger i Huldre skogen. Stopp gjerne ved Hol kulturkirke hvor de lokale servere kaffe og vaffler, her kan du også få med deg kunstutstillinger. På Geilojordet finner du et gammel bygdetun med servering og sitteplasser, om sommeren blir det også arrangert fortellerteater hver dag på Geilojordet. Fortellerteateret handler om bygdelivet i Hol i gamledager.

Er du klar for enda mer utfordringer på sykkelen finnes det på pumptracks og flytstier i Geilo Bike Arena, rett ved siden av Vestlia Resort. Her finner du stier hvor både ung og eldre kan kose seg. Sjekk Trailguide.net for flere stisyklings muligheter.

Morro i vannet!

Med både juving, rafting og utleie av kano og kajakk er Geilo et paradis for dem som ikke er redd vann. Dagali er virkelig stedet for alle som liker litt action. Her finner du bedrifter som tilbyr rafting og juving i forskjellig lengder og nivåer, noe for enhver. På Geilo leies det ut kano på Ustedalsfjorden hvor du kan utforske vannkantene eller bare slappe av. Det er til og med mulig å padle på Finsevatnet sammen med en erfaren guide og utsikten over Hardangerjøkulen breen. Prøv fiskelykken med et lokal fiskekort i ett av de flere fiskevann i kommunen. Har du aldri fisket før kan du bestille en guidet fisketur med GEILO365.

Opp i høyden

Det er lett å komme seg opp i høyden på fjellene rundt Geilo. Den sentrumsnære Pilvegen tar deg raskt og lett opp til Geilohovda, herfra får du oversikt over Hallingskarvet og et snev av Hardangervidda. Ønsker du en litt lenger tur kan du gå til Oddnakk og videre til Vedalen for så å snu tilbake til startpunktet, det er en fin dagstur med en del høydemeter. Er du med barn så er det en utrolig fin tur til Glitreberget og Hotel California. Her finner du en liten «bu» hvor du kan nyte nistepakken din i flotte omgivelser.

Prestholttrappene er en sikker vinner, her kommer du det enkelt opp til toppen han Hallingskarvet Nasjonalpark. Turen starter ved Prestholtseter på 1200 moh, og går lang sherpatrappene opp til toppen på 1689 moh. Bruk trappen opp for så å velge å gå tur videre som heter Prestholtrunde på 6,5km i nasjonalparken Hallingskarvet eller kom ned på trappene igjen. I sommerhalvåret kan man kjøre helt inn til Prestholtseter. Sjekk nettsiden outtt.com for flere turmuligheter eller last ned Outtt appen. Det finnes også muligheter med guidede turer med GEILO365 hvor du for mye lokal informasjon.

Rallarvegen

Den historiske rallarvegen er sannsynligvis norges vakreste sykkeltur, og følger togskinnen til Bergensbanen gjennom spektakulært fjelllandskap. I år kan man sykle fra Haugastøl, til Finse. Fra Finse må du ta toget til Hallingskeid grunnet store mengder snø i fjellet. Fra Hallingskeid sykler man ned til vakre Flåm. Leier du sykkel fra Haugastøl kan du sette igjen sykkelen her og ta toget tilbake til Geilo.

Ostebygda, lokal ost i verdensklasse!

Stopp gjerne i den lille fjellbygda Hol. Her kan smake og kjøpe forskjellige typer ost fra alle osteprodusentene i Ostebygda, her kan du også høre om lagringsprosessen og få direkte kontakt med produsentene. Kanskje det frister å besøke en lokal fjellgård etterpå, eller ta en liten spasertur til Hol stavkirke.

Livet er bedre på hesteryggen

Det tilbys flere forskjellige guidete turer på hesteryggen. Med deg har du en lokal guide som kan fortelle noe fantastiske historier om Geilo i gamledager eller om naturen rundt deg. Dette er et herlig avbrekk fra bilturen, som også lader deg opp med masse energi. Turen bestiller du hos geilo365.no.

Geilo Sommerpark

I Geilo Sommerpark finnes det noe for alle. Her finner du spenstige opplevelser som zipline, klatrepark, trampoliner, og mere til. I ziplinen får du gode instrukser fra profesjonelle instruktører, her får du også sett Geilo fra sin beste side!

GEILO365

Klikk deg inn geilo365.no og blir inspirert av alle aktivitetene som tilbys på Geilo året rundt. Her finner du alt for de som ønsker seg litt adrenalin til de som vil lære å sti sykle eller fiske. Vi er sikre på at du finner noe som du kommer til å like!