Dog tours in Geilo
©Paul Lockhart

Vinteraktiviteter uten ski

Mest kjent for sine skibakker og hundrevis av kilometer langrenn, tilbyr Geilo også mange andre spennende aktiviteter. Har du fått nok av skibaken og ønsker en pause, eller trives du egentlig best uten skiene på beina vi nordmenn etter sigende er født med? Geilo har mye annet morsomt og spennende å by på. Det handler bare om å bestemme seg. Hvorfor ikke prøve hundekjøring, sledetur, kanefart eller aking?

Aking
Kast deg ut i en av Geilos akebakker på Lia Skisenter og Dagali Fjellpark. Er du ute etter fart og spenning er Norges lengstse kjelkeløype i Dagali Fjellpark en utmerket lekeplass. Løypa er 1850 meter lang, med rette fartsetapper, svinger og kuler. Pågodt føre kan kjelkene komme opp i 70 km/t! Lia Skisenter har egen oversiktelig akebakke rett utenfor hotellet. For mindre barna tilbyr Slaatta Skisenter utleie av akebrett og snowracer til bruk i eget akeområde eller ta med til gapahuken ved GeiloHallen eller egen hytte.  

Hundesledekjøring
Kjør ditt eget hundespann innover de hvite vidder. Opplev farten og spenningen, i pakt med naturern. Du kan velge om du vil kjøre ditt eget hundespann, eller sitte godt og varmt i slede. Kjør kort tur med bålkos eller en hel dag på Hardangervidda. 

Snøscooter
Vil du ha motoraction kan du prøve snøscooterkjøring eller isbanekjøring med rallybiler. Enten d er veldig forsiktig eller ute etter skikkelig action finnes det en snøscooteraktivitet som passer. Du kan være med på rolige turer der naturopplevelsen står i fokus eller kjøre på lange snøscooterbaner der du virkelig kan gasse på. Se for Geilo Aktivitetssenter og Dagali Opplevelser. I Dagali har de i tillegg også is-karting, bilslalåm, Powerturn Buggy og en isbane.

Trugeturer
Bli med på en annerledes tur inn i skogen, eller til et flott utsiktspunkt. Truger har i lang tid vært et kjært fremkomstmiddel i Norge. Du får en helt spesiell opplevelse i eventyrlig vinterlandskap. Du kan enten leie truger og gå alene der du ønsker å gå, eller bli med på en guidet tur. Få ny kjennskap om landskapet du vandrer i, og hva som måtte dukke opp. Sjekk for utleie og guidet turer alle aktivitets tilbudene på GEILO365. Det finnes også en mulighet til å leie spark via turist informasjonen.

Kanefart
Når kvelden senker seg over Geilo finnes det ikke noe koseligere enn å være med på kanefart. Sitt trygt under varme feller og nyt opplevelsen og utsikten. Opplev Geilo i sakte temp og fra et annet perspektiv. La hverdagen suse, få ned pulsen og la roen senke seg. La vinterstemningen sige inn i sjelen ved lyden av bjellene og lukten av dampende hester. Ta med familie eller venner på en behagelid avveksling under oppholdet deres på Geilo. Vil du ha enda mer hest kan du bli med på rideturer i vinterskogen. Det er slike opplevelser som gjør at man tidvis finner stor glede gjennom å sitte helt rolig og lese en god bok. Eller kanskje lade batteriene med en SPA opplevelse som gir overskudd i en hektisk hverdag.

GEILO365
Men det er så mye mer! Du kan leie en fatbike og sykle over langrennsløyper eller gå på en guidet fatbike tur med både lokalt informasjon og teknisk veileding underveis med guide fra Geilo Aktiv. Har du alltid had lyst til å prøve isbading eller isfiske? Da har Vinternatt aktivitene som passer deg. Vil du ha en aktivitet for bare barna sånn at du har litt tid for deg selv eller vil du utvikle din alpine skiferdigheter? Da kan Geilo Skiskole tilby deg noe intressant. De allerfleste aktivitetene nedenfor kan bookes via en online booking program GEILO365. Sjekk tilgjengelighet, kostnader og book direkte. 

<% totalFilter %> filter applicerade