Dog tours in Geilo
©Paul Lockhart

Vinteraktiviteter uten ski

Mest kjent for sine skibakker og hundrevis av kilometer langrenn, tilbyr Geilo også mange andre spennende aktiviteter. Har du fått nok av skibakken og ønsker en pause, eller trives du egentlig best uten skiene på beina vi nordmenn etter sigende er født med? Geilo har mye annet morsomt og spennende å by på. Det handler bare om å bestemme seg. Hvorfor ikke prøve hundekjøring, sledetur, kanefart eller aking?

Aking
Kast deg ut i en av Geilos akebakker på Lia Skisenter og Dagali Fjellpark. Er du ute etter fart og spenning er Norges lengste kjelkeløype i Dagali Fjellpark en utmerket lekeplass. Løypa er 1850 meter lang, med rette fartsetapper, svinger og kuler. På godt føre kan kjelkene komme opp i 70 km/t! Lia Skisenter har egen oversiktlig akebakke rett utenfor hotellet. For mindre barna tilbyr Slaatta Skisenter utleie av akebrett og snowracer til bruk i eget akeområde eller ta med til gapahuken ved Geilohallen eller egen hytte.  

Skøyter
Hol kommune har fostret noen av verdens beste skøyteløpere. Prøv deg på den magiske isen hvor blant annet Håvard og Hege Bøkko har gjort seg gode. Stor, flott skøytebane ved idrettsbanen i Hol. Ved Geilohallen, i ballbingen, er det også en skøytebane. Denne er noe mindre, men perfekt for lek og moro på isen. 

Hundesledekjøring
Kjør ditt eget hundespann innover de hvite vidder. Opplev farten og spenningen, i pakt med naturen. Du kan velge om du vil kjøre ditt eget hundespann, eller sitte godt og varmt i sleden. Kjør kort tur med bålkos eller en hel dag på Hardangervidda. 

Snøscooter
Vil du ha motoraction kan du prøve snøscooterkjøring eller isbanekjøring med rallybiler. Enten det er veldig forsiktig eller ute etter skikkelig action finnes det en snøscooteraktivitet som passer. Du kan være med på rolige turer der naturopplevelsen står i fokus, eller kjøre på lange snøscooterbaner der du virkelig kan gasse på. Se for eksempel Geilo Aktivitetssenter og Dagali Opplevelser. I Dagali har de i tillegg også is-karting, bilslalåm, Powerturn Buggy og en isbane.

Trugeturer
Bli med på en annerledes tur inn i skogen, eller til et flott utsiktspunkt. Truger har i lang tid vært et kjært fremkomstmiddel i Norge. Du får en helt spesiell opplevelse i eventyrlig vinterlandskap. Du kan enten leie truger og gå alene der du ønsker å gå, eller bli med på en guidet tur. Få ny kjennskap om landskapet du vandrer i, og hva som måtte dukke opp. Det finnes også en mulighet til å leie spark via turist informasjonen.

Kanefart
Når kvelden senker seg over Geilo finnes det ikke noe koseligere enn å være med på kanefart. Sitt trygt under varme feller og nyt opplevelsen og utsikten. Opplev Geilo i sakte temp og fra et annet perspektiv. La hverdagen suse, få ned pulsen og la roen senke seg. La vinterstemningen sige inn i sjelen ved lyden av bjellene og lukten av dampende hester. Ta med familie eller venner på en behagelig avveksling under oppholdet deres på Geilo. Vil du ha enda mer hest kan du bli med på rideturer i vinterskogen. Det er slike opplevelser som gjør at man tidvis finner stor glede gjennom å sitte helt rolig og lese en god bok. Eller kanskje lade batteriene med en SPA opplevelse som gir overskudd i en hektisk hverdag.

Isbading
Det kaldeste du kan gjøre på fjellet og et herlig sjokk for kropp og sjel. Fra varm til iskald og tilbake til varm igjen i løpet av 15 minutter. Unn deg en sanselig, sterk og trygg opplevelse på Geilo Badestrand (på Ustaoset fra april). Kontakt Vinternatt på tlf 416 36 759 for mer info og avtale, [email protected]

Isfiske
Bli med på en spennende, familievennlig fisketur på Ustedalsfjorden et steinkast fra Geilo sentrum. Vi borer hull i isen, serverer mat og varm drikke og venter på at fisken skal bite. Husk varme klær!

Fatbike
Kveldstur, treningstur eller en ekspedisjon? Superbrede sykkeldekk gir stor bæreflate slik at det er lett å sykle på snø i de oppkjørte fatbikeløypene. Du kan enten leie fatbike og sykle på egenhånd eller bli med på guidet tur. Omtrent som å sykle en vanlig terrengsykkel, bare morsommere.

Snøscooter vinter

Foto: Kari Schibevaag Dagali Opplevelser