Geilo Hestesenter

Geilo Hestesenter tilbyr aktiviteter hele året rundt. Prøv en koselig hestetrukket slede eller en spektakulær tur til fjellene.
Geilo Hestesenter drives i dag av Asle Kirkevoll (Farmenutfordrer i 2020) og samboeren Solveig Danielsen, og vi har til enhver tid flinke stallmedarbeidere med oss.

Litt historie
Hestesenteret ble til på gården Geilostølen i 1969 og startet som familiebedrift med far Ola, og brødrene Arne og Asle. Asle ble tidlig fasinert av Hardangervidda, blant annet gjette han kviger for Buskerud landbruksselskap i 1972-73. Han utdannet seg til hovslager i Kløvkompaniet på Skjold i 76-77. Deretter overtok han hestesenteret og har drevet det siden.
Geilo Hestesenter har vært med på etableringen av og er medlem av “Hest i Turistnæring”. De er fullstendig godkjent av ‘Norsk Hestesenter Starum’ og er fullt forsikret av Gjensidige Norge.

På hestesenteret er vi opptatt av din sikkerhet, og bestreber å ha kvalitet på oppleggene du deltar på. Som helårsbedrift, er vi opptatt å holde oss oppdaterte på bransjerelaterte anbefalinger. Vi legger også mye arbeid i å ha trygge hester for forskjellige aktiviteter og gjester.

Vi tilbyr turridning hele året, med variasjoner etter årstidene.

Sommer
På sommerturene rir vi inn på lysløypenettet i Vestlia og oppover åsen mot Kikut, der har vi mange runder i skogen og kan variere lengden på turen og vanskelighetsgraden etter rytternes erfaring. Er det med nye ryttere, blir det en rolig tur i variert terreng. Er det en gruppe med erfarne ryttere, kan vi legge inn litt fart og spenning underveis. Det er guiden som avgjør om alle i gruppen behersker hest og tempo, og retter seg etter svakeste rytter i gruppen.

Vinter
Ridning i vinterlandskapet er en artig og spennende opplevelse. På varierende underlag og med vinteryre hester – islandshester eller døl – anbefales det at du har litt erfaring fra før, da ganglaget kan bli litt ujevnt, og hesten kan gå igjennom snøen. Før rideturen får du være med på forberedelsene som å hente hestene, pusse og sale opp. Rideturen blir ledet av godt kvalifiserte instruktører så du skal føle deg trygg på hesteryggen. Turen blir tilrettelagt etter vær og føreforhold.

Kanefart
Om vinteren tilbyr vi i tillegg kanefart - hest og slede - sentralt på Geilo.
Ta med venner og familie på kanefart! Du får muligheten til å oppleve Geilo i sakte tempo, og få hvilepulsen ned. Dere sitter godt innpakket i dyner og skinn, og får oppleve vinterstemningen med lyden av bjeller og dampende hester foran dere. Det er perfekt for deg som vil ha en behagelig luftetur og samtidig få oppleve Geilo fra et annet perspektiv. Geilo Hestesenter har faste kanefart turer flere ganger i uken, men det er også mulig å booke en egen slede, men henting på hotell eller andre sentrale adresser på Geilo. Dette er virkelig en stemningsfull og hyggelig opplevelse!
Address: Stølsvegen 15, 3580 Geilo
Email: