hundekjøring
©Paul Lockhart

Hundesledekjøring, turglede for to- og firbente!

Møt hundene som elsker hver eneste tur de får, enten det er innover vidda eller på Ustedalsfjorden ved Geilo sentrum.
De kvikner til og blir ivrige straks de får øye på dere, for de vet instinktivt at nye mennesker betyr at de snart får være med på tur igjen.

 


 

Hundesledekjøring handler om fantastiske naturopplevelser, fart og om å samarbeide med hundene. Våre firbente venner elsker sin del av jobben, så derfor er det vi tobente som får en kort opplæring om vekt, balanse og sikkerhet - av erfarne hundekjørere - før turen starter.

Klar, ferdig, bjeff! Det høres når ivrige hunder legger i vei. Selv sitter du god og varm i sleden som suser avgårde, tett på naturen og i hyggelig samspill med hundene. Du kjenner at du sitter godt, men dette er ikke noe latmannsliv. Turen byr på skiftende terreng, fart, humper, svinger og motbakker, og du erfarer fort hva du må gjøre for å sikre god balanse og hjelpe hundene. Etter de første minuttene blir dere et team av hunder og mennesker som samarbeider, noe som er en fin naturopplevelse i seg selv.

hundekjøring

hundekjøring

 

Er du usikker på om hundesledekjøring er noe alle liker, så anbefaler vi at du starter med en av de kortere turene - for eksempel cirka 30 eller 60 minutter på Ustedalsfjorden ved Geilo sentrum. Hvis det gir mersmak, noe vi tror det vil gjøre, er dere velkommen til å bli med på halv-, heldags- eller 2-dagerstur m/overnatting. Tilbudet på Geilo er variert, både når det gjelder varighet og ulike typer terreng.

Etter turen er det selvsagt anledning til å takke hundene for opplevelsen. De elsker å bli klappet og kost med. Velkommen og voff!

 

husky

paul lockhart

paul lockhart