Vandring
©Paul Lockhart

Vandring - Fottur i fjellet

Turstier som passer for alle med 360 graders utsikt til den norske fjellheimen. Et par timers nærkontakt med naturen er en spennende oppdagelsesferd, og en prestasjon å være stolt av, for barnefamilier. De lengre turene byr på høydemeter, fjellvann, stillhet og så mange kilometer som du ønsker å loggføre. Rasteplasser og hytter, som tilbyr en velfortjent pause og servering, er belønningen som venter den som når målet. Hadde vi hatt et nasjonalanlegg for å gå tur, ville det ganske sikkert ha vært Geilo og fjellene rundt.

Å gå tur er mentalhygiene
Rekreasjon er kunsten å tenke de lange tankene, de som kommer sigende når du stresser ned og glemmer å sjekke mail. Selv om vi har lært mye siden vi var små, så er det lite som kan måle seg den enkle gleden det er å gå tur. Se på fargespillet og lukte fjellet, gjøre plass til stillheten og ta inn den fantastiske utsikten som bare kommer og kommer. Etter turen er du sliten på en god måte. Kropp og sjel har funnet en balanse, maten smaker bedre og den største av alle gleder venter - en god natts søvn. 

Overnatting
Geilo tilbyr et vidt spekter av overnattingsmuligheter, fra enkelt og budsjettvennlig til resorthotell med alle rettigheter. Det er selvsagt også mulig å overnatte på ulike hytter i fjellet, både med og uten vertskap, når du er på tur. Eller du kan slå opp telt, nyte solnedgangen og tilberede fisken du fikk for et par timer siden.

Ustedalsfjorden-Nasjonalparklandsbyen

Turstiene på Geilo

Fjellet byr på uendelige turmuligheter, så hvor skal vi gå? De fjellvante og naturelskende entusiastene i Geilo Sti- og Løypelag har, bokstavelig talt, gått opp de beste rutene for deg. Turstiene er målt opp, merket og holdes vedlike slik at du kan velge med utgangspunkt din egen form/kapasitet, varighet og antall kilometer. Alternativt kan du ta frem kartet og velge din egen vei - fjellet har plass til alle.

<% totalFilter %> filter applicerade

Outdoor active kart

Bruk kartet når du er på vandring eller sykkeltur. Det interaktive GPS-kartet viser hvor du er, stier i nærheten, avstander, fotos og beskrivelser og forslag til steder hvor du kan stoppe for en hvil og/eller en matbit.