Stetten

Stetten - Vinfestivalen på Geilo
Photo:Unsplash.com

Velkommen til en helg full av deilige smaksopplevelser!

27. - 29. september 2019

Stetten er en langhelg for livsnytere og byr på flere vinsmakinger og kurs for både nybegynnere og viderekommende, vinvandring med lynraske smakinger hos serveringsstedene i Geilo sentrum, winemaker’s middager, samt en flott vinmesse midt i Geilo sentrum, hvor du kan smake deg frem til din favorittvin.

Program

Fredag 27. september 

16:30 – 19:15 Vinvandring i Geilo sentrum  

En morsom vinvandring med raske vinsmakinger på flere steder i Geilo sentrum.  
Vandringen går innom: Hallingstuene - Dr. Holms - Traktøren - Cafe Mocca - Telt i sentrum. 

Kr 250,- per person (i pakke med vinmesse kr 450) 

19:30 Restaurant Hallingstuene, Wine makers dinner. 3-retters meny med vinmeny  

Vi får besøk av Colin McBryde fra gjengen bak vinfirmaet Some Young Punks i Australia, som startet i 2005.  
Det hele startet en søndag, etter en litt vel fuktig kveld ble firmaet til. Og tanken bak var god: lage god vin fra gamle vinstokker, bevare jord og plantemateriale så sunt som overhodet mulig, kule etiketter, og rock n roll image. Med etiketter inspirert av pocketomslag og tegneserier fra 1920 til 1950-tallet, og navn som Naked on rollerskates, Quickie og Passion has red lips, er de veldig lette å kjenne igjen.  

Kr 1350,- pr. person. 

19:30 Vestlia Resort, Ost- og vinkveld. 

Det er duket for ost- og vinkveld i Kai Fjell-salen. 
Vi får besøk av ystere fra Ostebygda som forteller om prosess og smak. Osteoppskriftene er nedarvet slektsklenodium, overlevert og perfeksjonert fra generasjon til generasjon. Nå har de ypperste osteprodusentene fra tre generasjoner slått seg sammen for å bringe osten ut i verden og verden inn i ostens rike. 

Meny: Ostebuffet 

Pris: kr 895,- per person. Prisen inkluderer aperitiff, 3 glass vin og ostebuffet.

 

Lørdag 28. september 

13:00 – 17:00 Vinmesse i Geilo sentrum

Møt produsenter og importører, få tips og anbefalinger fra de som kjenner vinen aller best. Kanskje du finner noen nye favoritter?  
Kr 350 per person (i pakke med vinvandring kr 450) 

18:30 Highland Lodge, Wine makers dinner

Meny og priser kommer.  

19:00 Vestlia Resort,  Wine makers dinner og underholdning 

Her kommer selveste Terje Ness for å lage en riktig så god middag. 
Terje har blant annet vunnet Bocuse d’Or, Kokkenes verdensmesterskap, han har vært kjøkkensjef på Bagatelle og drevet både Oro og Haga Restaurant som hadde hver sin stjerne i Michelinguiden. Kanskje har noen også sett han på Barnas Restaurant på NRK? 

Meny: Pasta med løyrom, Kveite, Skogsfugl og dessert 

Pris: kr. 1550,- per person. Prisen inkluderer aperitiff, 4-retters meny med tilhørende viner og kaffe. 

19:00 Restaurant Hallingstuene, Wine makers dinner med vinmeny 

Lørdag kommer den anerkjente franske vinprodusenten Bouchard til oss. De har holdt på i hele 9 generasjoner. Michel Bouchard startet opp i 1731 i Beaune, og er en av de eldste eiendommene i Burgund. De kjøpte sin første vinmark i Volnay i 1775. I 1820 kjøpte de det fantastiske slottet Chateau de Beaune, som ligger midt i Beaune. Idag eier de 130 ha med vinmarker, hvor 12 er klassifisert som grand cru, og 74 er premier cru.  

Kr 1650,- per person. 

19:00 Dr. Holms Hotell, Wine makers dinner i samarbeid med Chaîne des Rôtisseurs

Meny og priser kommer.  

 

Søndag 29 september 

11:00 – 13:00 Champagne, Brunsj Dr. Holms 

Meny og priser kommer.  

 


 

For bordreservasjon kontakt:

Restaurant Hallingstuene | 32091250 | [email protected]

Highland Lodge | 32096100 | [email protected]

Vestlia Resort | 45264500 | [email protected]

Dr. Holms Hotel | 32095700 | [email protected]

 

Ønsker du å være sponsor eller utstiller på Stetten 2019? 

Kontakt Anders Hauge på [email protected] eller på +47 47 89 05 24. 

For generelle spørsmål om Stetten kontakt Visit Geilo AS på [email protected] eller på +47 32 09 59 00. 

Stetten

Kjøp billett her!

Stetten – et grønt arrangement

Geilo er et Bærekraftig Reisemål, Visit Geilo AS en Miljøfyrtårnbedrift og Stetten 2019 et Grønt arrangement!
Vi skal dokumentere overfor Stiftelsen Miljøfyrtårn at krav til arbeidsmiljø, innkjøp, energi, transport, avfall, utslipp og estetikk er oppfylt.

Vi vil oppfordre alle til å benytte kollektivtransport, samkjøring eller til å ta beina eller sykkelen fatt til, fra og under Stetten, der det er mulig.
For reisen til og fra Geilo anbefaler vi å ta toget. Se informasjon om rutetider hos VY. Vi kan også anbefale appen Entur for informasjon om rutetider på alle typer kollektivtransport.

Vi vil jobbe for at så mye som mulig av maten som serveres på Stetten er økologisk, kortreist og/eller lokalprodusert. 

Vi vil at det skal være lett for våre gjester, utstillere og samarbeidspartnere å kildesortere sitt avfall under Stetten, og oppfordrer bl.a. alle til å benytte miljøstasjonen på vinmessen.